Daniël Romijnsen woonden samen met zijn vrouw ‘Ánna’  o.a. in de PC Hoofdstraat in Papendrecht (hier werden de eerste 3 kinderen geboren), Later op de Marcellus Schampershof 3 (daar zijn de meeste kinderen uit het gezin geboren). De laatste 2 adressen waar het echtpaar woonde waren de Charlotte de Bourbonstraat 37 en de van de Kloosterstraat 3 in Dordrecht. ¯

                                                                  ¯

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar deze 2  laatst  genoemde adressen,  dwalen mijn gedachte, als kleinkind en opsteller van dit document, heel vaak terug…. Oma was een hele fijne en lieve vrouw, een echte Moeder te noemen. Voor iedereen stond ze altijd klaar met d’r befaamde plakje peperkoek en met de Kerstdagen hing er altijd voor elk kleinkind, een zakje snoep in de Kerstboom. Ze had altijd zo’n  opgeruimd karakter, ondanks alle tegenslagen, echt bewondering waardig te noemen. Ik mis haar nog steeds, dat zullen er (denk ik) wel heel veel doen!

Opa werd er wel eens gek van, van al die aanloop en nu ik zelf ouder wordt kan ik me dat wel eens voorstellen, dat hij wel eens zat te ‘brommen’.

Wat ik me nog van hem kan herinneren is dat hij bij de EMF werkte en elke keer op de zuidendijk bij de slager, voor heel de familie altijd vlees mee bracht. Ook gaf hij EHBO lessen.

Ik geloof niet dat hij ooit op visite bij ons kwam met een verjaardag of zo……

 

Na het overlijden van haar man Daniël woondeAnna’ (zoals ze altijd genoemd werd door iedereen) bij haar jongste dochter Corrie (Cornelia) (geboren 1947) Remmerstein 22, Dordrecht.  Oma is hier helaas niet meer…ze overleed op 10-2-1986 in Dordrecht. Ze leeft in ons Hart voort!